lördag 28 maj 2011

Guldfeber II

Så har en mini-bomb briserat och stökat till det för alla bloggare med guldfeber. (Ett ämne jag skrivit om tidigare) Det har visat sig att en ofta refererad websajt har drivits som ett  led i ett bedrägeri. Sajten utger sig för att vara informationsplats åt organisationen "National Inflation Association", även den konstruerad som en del av bedrägeriet. (jag länkar inte till denna bluffsida)

"NIA",- "National Inflation Association", har propagerat för köp av guld och köp av aktier i företag i guldbranchen och har försett mängder med bloggare med amunition i form av argumentation och presentationsmaterial. Aningslöst har skribenter inte bara köpt all information utan även sålt på sina läsare den.
Spaltmeter har skrivits med denna bluffsajts information som bas.

När nu bluff-guld-bomben briserat kan anhängarna inte heller erkänna sina misstag utan hävdar att även om organisationen, personerna bakom samt websajten var ett rent bedrägeri så var (och är)  informationen som där presenterats helt korrekt och höjd bortom rimligt tvivel.  Detta trots att det är kända bedragare som ligger bakom den.

Att känna sig bortgjord efter att ha gjort ett misstag och känna sig korkad när man gått på en bluff är ett mänskligt drag, det erkänner jag. Alla kan bli lurade av en skicklig bluff då och då, bedragare är ett förslaget släkte. Ingen skam över den bedragne här.

Men; att efter bluffen avslöjats fortsätta att låtsas som man inte begått ett fel utan fortsätta sälja på sina läsare "NIA"s information, det är rent ut sagt förkastligt och bedrägligt.  Här ska man defenitivt ta sitt ansvar och göra avbön, för sin egen och sina medmänniskors skull, bluffen skall icke hållas rullande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar